Jennys boktips    20201221                                                                               

 

 

                                                                                                                 

 

           

Nu är det julveckan och vi börjar vänja oss vid tanken att stanna hemma i år. Inte är det kul och inte blir det bättre när pappa rapporterar om snöskottning och isen

på sjön. Men vi hoppas på att kunna åka hem så fort läget förbättras.

Det här året blev ju verkligen inte vad man hade förväntat sig och det är väl tur att man aldrig vet vad som ska ske i förväg.  Men allt har inte varit dåligt det här året får jag väl ändå lov att säga.

Ingen i familjen har haft Corona, både jag och Torkel har jobben kvar och Trump är inte president så länge till. Resultatet av att folk stannat hemma mycket mer är att världen har fått en liten andningspaus från den värsta miljöförstörelsen och ska jag vara helt ärlig så är det lite skönt också att inte kunna flänga runt hela tiden utan få vara  hemma, läsa böcker, sticka och umgås med varandra.

Jag har ju dessutom fått åka till jobbet varje dag som vanligt och även om mitt bibliotek har fått göra en massa anpassningar så har vi ändå kunnat serva våra låntagare hyfsat.

I dag är det stängt på alla bibliotek i Enköping och Uppsala på grund av de nya restriktionerna och vi kommer att få veta i eftermiddag hur det ska bli framöver. Så jag fick en hemmadag och har fixat lite inför julen. Annars jobbar jag ända till och med dagen före julafton. Jag kommer nog att behöva åka till jobbet i alla fall någon gång innan jag går på julledigt för att tömma bokinkastet och ta hand om posten. Eftersom vi har Meröppetbibliotek sedan ett år tillbaka så är det ruljans på böckerna även när det är stängt.

Det är helt klart en av de där bra sakerna. I dessa bistra tider när biblioteken knappt har öppet och utlånen sjunker, ja då lånas det ut mer än någonsin på mitt bibliotek. För mig är det beviset att folk tycker om sina bibliotek och vill läsa böcker. Man måste bara anpassa verksamheten och göra den användarvänlig!

 

Jag tänkte att det skulle passa bra att tipsa idag om en bok som utspelar sig i Borgvattnet, på prästgården. Det är en spännande och ganska läskig barnbok som heter ”Prästgårdens hemlighet”. Den riktar sig till slukaråldern, ungefär 9 till 12 år.

Den tolvåriga Vanessa kommer till prästgården med sina två vänner för att spela in en spökfilm till sin Youtubekanal . Inte för att Vanessa tror på spöken men något konstigt är det med den där prästgården. Vanessas pappa är helt emot idén och därför åker de dit i smyg. De bryter sig in och börjar filma. En kvinna dyker upp för att städa och ungdomarna gömmer sig. När kvinnan åkt har känslan i huset hunnit bli obehaglig och luften är kall. Är det ett spöke?

Snabbt blir allt en mardröm och det verkar som att hon får med sig ett spöke hem. Boken är skriven av Tobias Söderlund . Det är den första delen i serien Spökkameran .

 

God jul! Hoppas vi ses snart!


 

                                                                                                        Boktips 20201122

 

                                                                                                             Äldre boktips!