Jennys boktips    20201001                                                                               

 

 

                                                                                                                 

 

                                                                       

Regnet strilar mot rutan och jag har letat åt hösthalsduken trots att det egentligen är emot mina principer att börja med halsduk, mössa och vantar så här tidigt. Det är ett par veckor sedan jag började möta folk iklädda täckjackor, mössor och vantar på morgnarna när jag cyklade till bussen vilket mest får mig att fnysa högljutt. Träden börjar bli gula och orange och skymningen kommer tidigare för varje dag. Hösten är en härlig årstid.

Imorgon är det teater för förskolorna. Jag är glad att sådan saker börjar komma igång igen och jag hoppas att det inte behöver bli nya restriktioner nu när antalet Coronafall verkar öka igen.

Den bästa nyheten på hela året är beskedet som kom igår, att Preem inte ska bygga ut i Lysekil. Kanske är det den enda riktigt positiva nyheten jag hört på tv-nyheterna sedan 2019, om man bortser från djuren som dök upp när folk slutade invadera stränder, himlen och andra ställen i naturen. Men det kändes som en kortvarig glädje. Vi människor är ju snabba på att ta tillbaka vårt revir. Preem själva säger att det bara handlar om lönsamhet och ekonomi medan Miljöpartiet gärna vill ta åt sig äran och menar att det är deras idoga arbete som gett resultat. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro.

Micael Dahlen är en av de mer intressanta människorna jag vet just nu, professor och tv-personlighet. Jag har just läst hans senaste bok; ”En liten bok om lycka”.

Vi får tretton råd om hur vi uppnår mer lycka i livet. Han menar att total lycka bara är något man känner oväntat och korta stunder. Det är omöjligt att trava runt och vara lycklig hela tiden oavsett förutsättningar. Jag tycker att han har mycket sunda och kloka råd och han poängterar att det inte är någon idé att jaga lyckan i sig och att vi inte ska känna oss misslyckade för att vi inte går runt och är lyckliga. Råden han ger, utifrån forskning, är att arbeta med de saker som gör oss lite lyckligare, lite mer nöjda. Exempel är ta ut segern i förskott, återupplev, unna dig och rör på dig.

När jag läst så kände jag att jag fick lite nya perspektiv på tillvaron som faktiskt gör mig lite gladare, nöjdare och, tro det eller ej, lite lyckligare.

 

Ha det så bra! Vi ses!

Jenny 

                                                                                                              Boktips 20200917

                                                                                                             Äldre boktips!