2020_0320                                          Månadens betraktelse

EXTRA   EXTRA   EXTRA   EXTRA   EXTRA   EXTRA  

Vanligtvis brukar jag bidra till hemsidans innehåll en gång i månaden, men idag känner jag mig manad att frångå denna princip.

”Vadan detta?” undrar nog någon trogen läsare. ”Varför inte? ” svarar jag då och fortsätter; ”Solen har inte bara värmt våra frusna tår och själar i flera dagar, utan även låtit en, ack så liten men ändock, tussilago lysa upp dikesrenen med sin trotsiga uppsyn.”

Och jag har fått tillbaka min hörapparat, som gick sönder i påskveckan, från Hörcentralen idag, och om jag har tur kommer Hallvikens radio att fixa TVn, som varit obrukbar lika länge, endera dagen. Och jag har börjat använda sommarrummet, dvs altanen, igen. Jag har testat att äta middag och sedan ta en liten tupplur i soffhörnet, och det gick riktigt bra.

I går hörde jag en massa vårfåglar på min långpromenad genom skog och över sjö bl a storspoven, som sägs häcka nere hos Örjan. Jag vet inte riktigt hur det är med den saken, men jag har sett storspovar här uppe på byn också, Ett fint minne från några år tillbaka är, när mamma storspov kom på vår tomt och visade sina ungar för oss, Kanske trodde hon att de hade släktingar här.  Åke brukade nämligen gå ut och locka på dem, och han påstod med bestämdhet att han fick svar.

Snödrivorna blir allt mindre, så snart kan man börja städa ute. Fönstren behöver rengöras, bokhyllorna dammtorkas och rabatterna grävas upp. Plötsligt kände jag hur glad och pigg jag var. Så mycket jag har att göra inför sommaren! Och eftersom jag är rätt så rörlig i kroppen i vår, kan jag nog klättra på stegar om det behövs. Det är dags att sluta tycka synd om sig själv och i stället glädjas åt det som är bra, tänkte jag. Men så kom min bror i morse och påstod att det första tecknet på att man har en begynnande Corona i kroppen är, just det, att man känner sig pigg.  Hade han hört nånstans, eller läst, sa han.

Så vi får väl se. I kväll känner jag mig glad för att vi haft ett par vackra dagar och att barnbarnen mår bra. Jag känner inget behov av skrattyoga i alla fall.

Det är snart ny månad. Maj kommer med gräs och maskrosor

 

Vi hörs!

Barbro L J Åslund

 

                 

           

         

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Påskspecial

Äldre betraktelser