Mellandagskams i Bystugan

28/12 2019

 

Vi har väl alla känt i julmellandagarna en viss övermättnad när julskinkan, kalvsyltan, grisfötterna, risgrynsgröten, prinskorvarna, aladåberna, osv, kommit fram för artonde gången. Man liksom önskar något lite lättare, mer skonsamt för magen.

Renålandets Byförening har tagit fasta på detta, och därför har nu serverats kams, under mellandagarna, i år för andra året i följd.

Det har visat sig vara populärt, Bystugan var knökfull, ett drygt sextiotal personer lyckades tränga in sig i den lilla lokalen. Att det fanns så många Reinåbor hade vi nog inte föreställt oss. Ja en del kom ju förstås från Bonäset, Öjarn, Kärrnäset, Stockholm, Uppsala och Flata med flera ställen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen tillställning utan lotteri. Många fina vinster blev det. En del hade ju mera tur än andra förstås, men så är det ju här i livet. Det är bara att spotta i nävarna, ta sig i kragen och ta nya tag nästa gång!

 

 

 

Något som kanske inte alla vet, är att har man en gång köpt en lott, eller besökt något evenemang i Reinåa, så är man automatiskt medlem i Renålandets Byförening, och har rätt att delta i omröstningar på årsstämman. Ja det räcker faktiskt att vara att vara intresserad av, och ha en känsla för bygden.

 

 

 

 

Vår fina förening har alltså inga medlemsavgifter i övrigt, och det förs heller ingen matrikel. Stadgar finns att läsa på denna hemsida. Här

 

 

 

Hela syftet med föreningen är i grund och botten att vi ska träffas, umgås lite och ha det lite trevligt. Hygge som dansken säger!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Foto: OJ