Midsommardagen i Renålandet 2018                                                              

Efter en rekordvarm maj och halva juni kom så midsommaren med mera normalt väder. Blåsigt och svalt, garanterat myggfritt. Regnet kom

turligt nog inte förrän på aftonkvisten när alla gått hem. Renåingar är ett tåligt släkte, och på midsommardagens frågestig runt Bystugan ställer man upp!

Runt 80 personer gick rundan, som avslutades med fika, kaffe och mese eller skinkstutar. Brödet hade Mats och Marlen bakat på ett alldeles utomordentligt sätt!

Vuxenfrågorna som konstruerats av Mats G. var ovanligt kluriga, men ändå lyckades Gudrun från Forsbergsgården svara rätt på alla. En sannskyldig prestation!

Detta gav henne första pris och en inteckning i vandringspriset, som hon nu får ta hand om det närmsta året.

Barnfrågorna var heller inte så enkla att svara rätt på. Marlen hade funderat ut dem, och bäst lyckades Alvin, som även han hade svarat alla rätt. Man undrar ju vad

det ska bli av den pojken!

Åke skötte som vanligt lotteridragningen. Det var ovanligt fina priser på årets midsommarlotteri, och många lyckliga vinnare kunde gå hem med fina vinster.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att 2018 års upplaga av midsommardagstrampen i Renålandet var en tillställning där alla trivdes och var glada!

 

Så var det i gång. Gnugga geniknölarna!
Svåra frågor: Bekymrade ryggar!
Barnen skötte sig bra i den villande skogen!
Vad säger du pojke?
I Lupinlandet.
Hur var det nu?
Vår lilla bystuga kan kännas lite liten i bland!
Den glada, (och lite förvånade) vinnaren!
Lotteridragning.
Allvarliga miner inför resultatgivning.
Rätta svar presenteras.
En lycklig lotterivinnare.