Midsommardagen i Renålandet 2019                                                             

Midsommardagens traditionella frågepromenad genomfördes i år i solsken och nolablåst, men ändå hyfsad sommarvärme. Drygt sextio personer vandrade stigen runt och försökte svara rätt på Mats svåra frågor, som i år hade decennium-tema, med början i 1900-talet, och fram till 2010-talet. Sammanlagt 12 frågor och en utslagsfråga. Ingen lyckades svara alla rätt, vilket Mats tyckte visade att han lyckats med frågeställandet. Bäst lyckades Barbro JÅ och Monica T som hade 8 rätt vardera. Men eftersom Barbro tydligen är expert på vinteridrott, så svarade hon helt korrekt på utslagsfrågan, och fick därmed vårdnaden om vandringspokalen ett år framåt.

Fikat bestod i år av utsökta hembakade stutar, gokaka och lämplig dryck till detta. Till lotteriet fanns ovanligt fina vinster denna gång, det mesta skänkt av besökarna själva. Eftersom vår byförening inte har några medlemsavgifter så hjälper ett lotteri då och då till att hålla verksamheten i gång.

Mats kunde även presentera vår satsning på t- tröjor och mössor med Renålandets logga, som nu finns att köpa. Mer om detta kommer fortlöpande!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder: OJ