Jennys boktips    20200701                                                                                  

 

 

 
 

                                                                          

Hej på er!

Tänk att det blev sommar i år också!

Vi är på Mullnäset och har det bra. Vi flänger inte runt som vi brukar till folk eller åker på olika utflykter men det är ganska skönt att bara lulla runt här också. Hittills har vi hunnit vara ute med bryggan, åka båt på byn och badat varje dag sedan vi kom. Vattnet är ofattbart varmt. Än så länge är det bara min familj här men snart börjar det fyllas på.

Två nätter har jag bråkat med två tranor som stolpar omkring på näset och trumpetar. Första natten var jag upp och sa till dem på skarpen men inte brydde de sig om det. De bara fnös.

Vi har hört göken vid ett flertal tillfällen. Storlommen hoar också på kvällarna så det är livat här.

 

Jag har legat i hängmattan idag och läst en gammal deckarklassiker. Georges Simeon började skriva sina böcker om polisen Maigret 1930 och den sista boken kom så sent som 1972. Den jag har läst heter ”Maigret gillrar en fälla”. Fem kvinnor i Paris har blivit mördade, alla inom samma område. Polisen har inga som helst ledtrådar och Maigret beslutar sig för att locka fram mördaren och gillra en fälla.

Jag är mycket förtjust i de här gamla pusseldeckarna där det stora händelseförloppet utspelar sig i detektivens eller polisens huvud. Det är något mycket vilsamt med att Maigret sitter vid sitt skrivbord, eller på en servering, med ett glas öl, röker en pipa och klurar ut vad som egentligen hänt.

Vi ses!

 

 



 

                                                                                   Boktips 20200422

 

                                                                                    Äldre boktips!